29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN DİKKAT!

KURBANLIK HAYVAN ALIRKEN DİKKAT!
  • 29 Haziran 2022 Çarşamba
  • 899 kez okundu

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle kurbanlık alacak vatandaşlarımız için uyarılarda bulundu.

İl Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ: "Kurban Bayramı'nda kurban vecibesini yerine getirecek vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan alırken oldukça dikkatli olmaları gerekmektedir. TÜRKVET mobil uygulaması sayesinde alacakları kurbanlığa dair bilgiyi cep telefonundan öğrenebilirler. TÜRKVET mobil uygulamasını telefonlarına yükleyerek, alacakları kurbanlığa ait küpe numaralarından ırk, yaş, cinsiyet, yapılan aşıları sorgulayarak sağlıklı ve kayıtlı kurbanlık hayvanları güvenle alabilirler." dedi.

İl Müdürü GÜMÜŞ, kurbanlık alırken pazardaki satıcının yani üreticinin gerçekten bu kurbanları kendisinin üretip üretmediğini, aldığı yeri, nereden getirdiğini, kurbanların kaç yaşında olduğunu ve küpe numaralarını sistem üzerinden kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. Cep telefonundan sorgulama imkânı bulunmayan vatandaşlarımızın, hayvan pazarlarında görevli veteriner hekim arkadaşlarımızdan gerekli yardımı alabileceklerini belirtti.

Kurban kesim alanlarının dışında kurban kesilmemesi gerektiğini, hayvan sağlığı ve refahına uygun olan kesim alanlarında kesim işlemlerinin yapılmasının toplum sağlığı açısından önem arz ettiğinin altını çizdi. Kurban ibadetinin dini bir vecibe olduğunu belirten İl Müdürü GÜMÜŞ kurban kesildikten sonra atıkların bir çukura gömülerek, insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kurban bayramı sürecinde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurbanlık hayvanlar için belirlenen kesim yerlerinde sığır tüberkülozu hastalığı resmi veteriner hekim tarafından tespit edildiğinde, sığır karkasının değerinin tazminat olarak ödeneceğini ifade etti. 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar