20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Konya’da Tramvaya Binen Eskişehirlinin Şaşkınlığı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönemde HES kodunu bahane ederek tek kullanımlık bilet satışını iptal etmişti. Ancak HES kodu kullanımının kaldırılmasından aylar geçmesine rağmen tek kullanımlık biletler hala satışa sunulmadı. Sosyal medya da yerel basında gündeme gelen ve tek kullanımlık bilet satışının yapılması gerektiğini ifade eden haberlere ise adeta kulaklarını tıkadılar.

Sürekli ısmarla anketlerle belediyecilik yönünden ödüller aldığı iddia edilen Eskişehirimizin belediyecilik anlayışının aslında ne kadar da şişirilmiş bir hal olduğunu diğer illerdeki uygulamalar konusunda bilgi edindikçe Eskişehirliler daha net görebiliyorlar.

Yıllardır yılda bir kaç kez bisiklet çalıştayları yapan ancak bu konuda somut tek adım bile atmayan Eskişehir belediyelerinin eksiklerinin gün yüzüne çıktığı diğer illerdeki kilometrelerce yapılan bisiklet yolları haberleriyle görüyoruz. Benzer durum toplu taşıma sistemleriyle ilgili konularda da farklı değil.

Konya da tramvaya binen bir Eskişehirlinin paylaştığı bilgiler ise Eskişehirin ulaşım konusundaki eksiklerini bir kez daha hatırlattı.

Kredi Kartı İle Tramvaya Bindim

Eskişehir'de tek bilet kullanımı aylardır yokkken Konya'da tramvaya binen Eskişehirli bilet ödemenisini kredi kartı ile gerçekleştirdiğini ve bilet aramak zorunda kalmadan rahatça binebildiğini ifade etti.

Tam Bilet 2,5 Lira

Konya'da tramvaya binen vatandaş bilet ücretlerine de dikkat çekti. Eskişehir'de öğrenci ücreti 3,5 lira iken Konya'da tramvay tam biniş ücreti 2,5 lira. Öğrenci bileti ise hala 1,5 lira ve Konya Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı içinde zam yapılmayacağı açıklama yaptı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşım yapan Eskişehirli vatandaş şu ifadeleri kullandı:

Konya'ya Giden Eskişehirli Bir Akademisyen Bakın Konya'daki Ulaşım Hizmetlerinin Ucuzluğunu Misafire Önemi Ve Kredi Kartı İle Tramvaya Nasıl Bindiğini Anlatmış

"Geçenlerde Konya'ya gittim. Kartım ve biletim yoktu. Baktım kredi kartı geçiyor. Bastım geçtim. Bilet ücreti de Konya'da ucuz zaten. İki öğrenciye denk geldim onlar kart basmadan koşarak hemen atlayıverdi tranvaya. Tramvayda konuştuk biraz. Abi yabancısın, misafirsin, biletin olmasa bile burda tramvaya binebilirsin bişey olmaz dediler. Hayran kaldım. Halkın hizmetine koşulan bir aracın elbet masrafını paylaşmak gerekir lâkin böyle durumlarda yabancıya, misafire de mahcup olmamak lazım.
Konya Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum".

Not:Konya'da Öğrenci 1,55Tl Tam Bilet 2,50 TL
Ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 2022 Yılında Ulaşıma Zam Yapmayacaklarını Söyledi
Eskişehirde ise Tam 6 TL  öğrenci 3,5 TL
Teşekkürler Konya

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar