25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Vali Erol Ayyıldız’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’i İlk Ziyaretlerinin 102.Yıl Dönümü Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eskişehir’i İlk Ziyaretlerinin 102.Yıl Dönümü Mesajı
  • 20 Haziran 2022 Pazartesi
  • 896 kez okundu

Milli Mücadele’nin yürütülmesinde önemli bir merkez, Kurtuluş’un şehri olan Eskişehir’i, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilk ziyaretlerinin 102. yıl dönümünün gurur ve coşkusu içinde olduğumuz bugün, onu ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Necip milletimizin yetiştirdiği eşsiz tarih ve devlet adamı olan Atatürk, tarihin akışını değiştiren nadir liderlerdendir. Bu bakımdan Atatürk yalnız milletimizin değil bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir.  Türk Halkı, Atatürk’ün önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak istikbal ve hürriyetini korumuş, akabinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir.

Milletçe verilen şanlı kurtuluş mücadelemize liderlik eden Atatürk, bağımsızlık meşalemizin ilk ateşini yaktığında arkasında inanmış bir halkın gücünü hissetmiş, hür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında verdiği zorlu mücadelelerde en büyük dayanağı büyük Türk Milleti olmuştur.

Atatürk; “Biz namus ve şerefiyle ölen bir neslin çocukları ve torunlarıyız, dedirteceğiz.” diyerek büyük kahramanlıklar sergileyen Eskişehirli ecdadımızı, “Efendiler, Eskişehir’i ve Eskişehir halkını çok iyi tanırım. Eskişehir halkı; içinde ve yakınında düşman kuvveti mevcut olduğu ve bizim de elimizde kuvvet bulunmadığı zaman çok büyük vatanperverlik, milliyetperverlik, azim ve kahramanlık göstermiştir. İşte, Eskişehir halkı bu seçkin vasıflarla bezenmiş bir halktır. Eskişehir halkı bize çok yardımlarda bulunmuştur. Bu yardımları ordu ve millet namına tekrar etmek suretiyle vazifemi ifa ediyorum.” sözleriyle onurlandırmıştır.

Yüce Türk Milleti ve Devleti kararlı yürüyüşünü Atatürk’ün ve onunla birlikte mücadele vermiş tüm silah arkadaşlarının idealleri doğrultusunda sürdürmektedir ve sürdürmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve gövdesini bu vatan için siper eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Eskişehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar