28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanmasına devam edildi

Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırmaktan yargılanmasına devam edildi
  • 18 Haziran 2022 Cumartesi
  • 1779 kez okundu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve çok sayıda bürokratın, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yeniden yargılandığı davada yeni gelişme!

medyamidas.com - Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile 23 belediye bürokratının daha önce beraat ettiği ve Yargıtay'ın kararı bozarak dosyayı tekrar alt mahkemeye gönderdiği 'ihaleye fesat karıştırma' davasında ara karar veren mahkeme, Yargıtay’ın bozma ilamına uyulmasına karar vererek, dosya kapsamında keşif ve yeni bilirkişi raporu hazırlanmasına hükmetti.

Yargıtay beraat kararını bozmuş yeniden yargılanmalarına karar vermişti

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 28 Ocak 2013’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve neticesinde kamu zararına neden olunduğu şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 23 kişi gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili açılan dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Davada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve 23 belediye bürokratı hakkında ‘ihaleye fesat karıştırma’, ‘edimin ifasına fesat karıştırma’ ve ‘kamu görevlisinin resmî evrakta sahteciliği’ suçlarından 2016 yılında beraat kararı verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Büyükerşen ve belediye bürokratlarının söz konusu suçlardan verilen beraat kararının bozulmasına ve yeniden yargılanmalarına karar verdi. Dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlandı.

Büyükerşen duruşmaya katılmadı

Dava duruşmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen mazeretli olarak katılmadı. Diğer sanıklar ve taraf avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Uzman bilirkişi heyeti yapılanları ve yapılmayanları inceleyecek

Mahkeme heyeti, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006-2009 tarihlerinde düzenlenen "Kent Gelişim, Islah ve Düzenleme İşi 2-3-4-5. etap ihaleleri", 5 Eylül 2008 tarihinde düzenlenen "Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenleme yapılması işi" ihalesi ile 20 Haziran 2008 tarihinde düzenlenen "Masal Dünyası yapım işi" ihalesine konu yerlerde naip hâkim aracılığıyla resen seçilecek uzman bilirkişi heyetiyle 14 Eylül'de keşif icrası ile yapım işlerinin sözleşmeler ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığı, yapılmayan veya eksik yapılan işler varsa bunların ve depolarda muhafaza altına alındığı iddia olunan imalatlar dâhil yapılan tüm işlerin toplam maliyetinin, hak edişlere mükerrer kaydedilen veya miktar ve değeri fazla gösterilen imalat bulunup bulunmadığına ilişkin rapor aldırılmasına, keşif mahallinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına karar verdi.

Her sanık için ayrı inceleme yapılacak

Ayrıca, ara karar yerine getirilip bilirkişi raporu alındıktan sonra, dosyanın kül halinde Sayıştay emekli uzman denetçilerinden oluşan yeni bir bilirkişi heyetine tevdiine, önceki raporlar arasındaki çelişkileri gideren, ihaleye göre edimlerin ifası sürecindeki işlemlere katılımlarını nazara almak suretiyle her bir sanığın sorumluluğunu ayrı ayrı irdeler nitelikte bilirkişi raporu aldırılmasına karar verdi. Heyet bu nedenlerle duruşmayı 25 Kasım’a erteledi.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar