29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyükşehir’den Kalabak suya zam!

Büyükşehir’den Kalabak suya zam!
  • 18 Haziran 2022 Cumartesi
  • 1244 kez okundu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kalabak su fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle Kalabak damacana suyunda satış fiyatlarının yeniden belirlendiğini duyurdu.

ESKİ’den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzce üretilen Kalabak damacana suyun fiyatları yeniden belirlenmiştir. Son dönemde özellikle akaryakıt ve enerji maliyetlerindeki yüksek artışlar nedeniyle satış fiyatlarımızın düzenlenmesi zaruriyeti doğmuştur. 18 Haziran 2022 Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere şehir merkezimizde Kalabak damacana suyu fiyatı; 1 TL artırılarak 8,5 TL olarak belirlenmiştir. Kapıya/eve teslim esasıyla çalışan Alo Kalabak hizmetinde 11,0 TL; merkezden 30 – 60 kilometre arasındaki uzaklıkta olan ilçe ve mahallelerde 10,0 TL; 60 kilometre üzerindeki ilçe ve mahallelerde ise Kalabak damacana suyu fiyatı 11,0 TL olmuştur.”

Kalabak suda en son Mart 2022'de zam yapılmıştı

Kalabak su fiyatlarında en son Mart 2022'de zam yapılmış, 19 Mart itibariyle Kalabak damacana su fiyatı 7,5 TL, Alo Kalabak'tan istenen damacanalar da 9 TL'ye satılıyordu.


Toplu taşımaya da zam sinyali mi?

Mart 2022'de Eskişehir'de toplu taşıma ücretlerine yapılan yüzde 70'lik zammın ardından Büyükşehir Belediyesi Kalabak su ücretine de zam yapmıştı. Şimdi Kalabak suda yaşanan son zam sonrasında Eskişehir'de diğer illere göre çok pahalı bulunan toplu taşıma ücretlerine de zam yapılacak mı o da merak konusu oldu.

 

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar