18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

En Somut Çözüm: Festivali Belediye Yaptsın

En Somut Çözüm: Festivali Belediye Yaptsın
  • 14 Mayıs 2022 Cumartesi
  • 1068 kez okundu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubu Valiliğin kararı sonrasında yapılamayan özel bir şirketin düzenleyeceği festivali gündeme getirdi, Valiliği eleştirdi. AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan ise bu yanıtı verdi: "Özel bir şirket Valilik'ten izin almadan böyle bir festival yapmaya kalkmış, konuyu başka yerlere çekmeyin. Özel bir şirket değil, belediyemiz yapmak istiyorsa buyursun yapsın. Belediyemiz sorumluluk alırsa Eskişehirlilerin de içi rahat eder."

medyamidas.com - CHP grubu özel şirketin festivalini savundu, izin verilmesini istedi

CHP'li Meclis Üyesi Nihat Çuhadar, Eskişehir Valiliğinin festivale izin vermediğini ve bu durumun Eskişehir'e yakışmayan bir durum olduğunu savundu. Festivale izin verilmemesinin yaşam tarzlarına da müdahale olduğunu savunan Çuhadar, Valiliğin kararını geri almasını ve festivale izin verilmesini istediklerini söyledi.

Murat Özcan: Eskişehir'de bugüne kadar yaşanmamış, eğer bu organizasyonda yaşanıyorsa sizler de biraz düşünmelisiniz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da konuşmasında konuya değindi ve Nihat Çuhadar'ın eleştirilerine yanıt verdi. Murat Özcan, "Nihat bey değindiler. Valiliğin aldığı karar siyasi bir karar değildir. Bunun meclisimizde gündeme geliyor olmasınde, şehri ilgilendiren bir konu diyerek meclis üyesi arkadaşlarımız açıklama yapmış olabilirler. Başka yerlerde izin verilmiş de, şimdi neden verilmiyor demek yanlıştır. Bilinmelidir ki, o zamanki etkinliklerle şimdiki arasında çok fark vardır. Eskişehir'de bugüne kadar sanatsal ve kültürel faaliyetlerde böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştık. Eğer bu organizasyon böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorsa, bunun neden olmuş olduğu konusunda arkadaşlarımızın da biraz düşünmesi lazım" dedi.

Özcan: Davetiyeler basılmış, lansman yapılmış, sonra izin almak akıllarına geliyor

Murat Özcan, "Bir kere şöyle bir durum var. Davetiyeler basılmış, lansman yapılmış, sanatçılar duyurularda bulunmuş. Bunlar geçtikten sonra akıllarına geliyor. Bir başvuru yapıyorlar. Böylesi bir organizasyon bir kere Valilik makamından izin alınmadan yapılacak bir şey değildir. Dolayısıyla önce müracaat edilir, ondan sonra bu işin PR'ı yapılır" dedi.


"Bir belediye, üniversite veya STK değil, para kazanan özel bir şirketten bahsediyoruz"

Özcan, "İkincisi, bir şirketin kanunen bu işleri izin alarak yapmak zorunda olduğunun altını çizmek istiyorum. Burada herhangi bir belediye, üniversite gibi, şehirdeki STK'lar gibi şehrin muhatap alacağı bir kurumla karşı karşıya değiliz. Burada özel bir şirketten, bu organizasyonla para kazanan bir şirketten bahsediyoruz" diye konuştu.

"O zaman buyursun belediye festival yapsın, sorumluluk alsın, Eskişehirlilerin de içi rahat olur"

Özcan ekledi: "Eğer gerçekten sorumluluk almak istiyorsa arkadaşlar, şehrimizin herhangi bir belediyesi veya kurumunun bu işi organize ederek yapmasında hiçbir sakınca yok. Ama burada para kazanmak için yapılan bir eylemi sanki kurumsal bir eylemmiş, faaliyetmiş gibi, sadece müzik festivali gibi algılatmaya çalışmanın çok da yanlış olduğunu düşünüyoruz. Özel bir şirket değil de, belediyemiz yapmak istiyorsa buyursun. Belediyemiz bu konuda sorumluluk alırsa Eskişehirlilerin de biz siyasilerin de gençlerimiz için içimiz rahatlamış olur. Bu sorumluluğu üstlendiklerinden dolayı da sorun yaşanmayacağını düşünüyoruz."


"Dışarıdan hemşehri dernekleri çadır kurunca karşı çıkılıyor, niçin bu festivali de Eskişehir'deki aynı sektörün esnafı yapmıyor"

Murat Özcan, "Bir de şunu söylemek istiyorum. Dışarıdan bir hemşehri derneği, burada ürün satmak için kendi yöresinin ürünlerini tanıtıp satmak için geldiğinde belediyelerimiz izin veriyor. Ticaret Odamız da, "Bu kişiler şehir dışından geliyorlar. Şehrimizdeki vergisini ödeyen esnafımız ise bir hafta boyuncayapamaz duruma geliyor" diyor. Normal bir ürün satsalar bile bu kadar hassasiyet gösterdiğiniz bir yerde, bu festivali şehrimizde zaten mekanı olanlar yapabilir. Aynı sektöre bağlı birçok esnaf arkadaşımız var, niçin bunlar yapmıyor da, dışarıdan gelenler yapıyor eleştirisini de not düşüyoruz. Bunu da merak ediyoruz" dedi. 

"Konuyu farklı yerlere çekmeyin... Hassasiyetler bellidir. Belediyemiz yaparsa, hassasiyetlere uyulursa hiçbir sorun yoktur"

Özcan, "Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok. Hassasiyet bellidir. Bu hassasiyetlere uyulacaksa hiçbir sorun yoktur. Hiç olmazsa belediyemiz yapar, içimiz de rahat olur" diye konuştu.  

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar