29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Emine Nur Günay: TOKİ’nin Odunpazarı’ndaki projesini engelleyemediler, başlıyoruz

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'dan AK Parti Eskişehir Teşkilatı bayramlaşma programında önemli açıklamalar...

AK Parti Eskişehir İl Teşkilatı'nın düzenlediği ve partililerin bir araya geldiği bayramlaşma programında konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Güna, Eskişehir'deki TOKİ projeleri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

"Şehrimizde Nabi Avcı'nın desteğiyle yapılan projeleri biliyorsunz. Onlar tamamlandı, yenilerine devam ediyoruz"

Emine Nur Günay, Kovid-19 salgını nedeniyle bayramlaşma törenine bir ara verdiklerini ancak şimdi tekrar bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Avrupa'nın ortasında, Ukrayna'daki vahşetini herkes tarafından görüldüğünü ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Peki, Suriye'ye ne demeli? Yıllardır... Yemen'e ne demeli, Rohingya Müslümanlarına ne demeli? Myanmar'da. İşte bütün dünya bunları görmemezlikten geldi. Şimdi Avrupa'nın ortasında bütün dünya buna tanık oluyor. Kolay değil bu vatanı, bayrağı, korumak, yaşatmak. İşte şehitlerimize, gazilerimize bu yüzden minnettarız. Pandemi dedik ama durmadık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bakanlarımızın desteğiyle şehrimize hizmet etmeye devam ettik. Pandemi dönemine denk gelen 2018-2021 12 dış ilçemizde 132 projeyi takip ettik. Bir milyar liranın üzerinde yatırım ve proje gerçekleştirdik. Ben bunları gerçekleştirmede Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla destek veren tüm bakanlarımızı ve kurumlarımıza sizin huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Şimdi durmadık, devam ediyoruz. Şehrimizde yapılan projeleri biliyorsunuz, milletvekili Nabi Avcı'nın desteğiyle. Ama onlar tamamlandı, yenilerine devam ediyoruz."

"Mamuca'daki TOKİ konutlarını geciktirdiler, ama engelleyemediler, başlıyoruz"

Kentte yürütülen TOKİ projeleri ile ilgili bilgi veren Günay, şunları bildirdi: "Tepebaşı'nda arazi sorunu olduğu için yani arazinin depreme ve yüzey uyumlu olmadığı için iptal edildi. Odunpazarı Mamuca projesi 250 hektarlık bir projeydi ama mahkemeye verdiler. Projeyi ve imarı 3 yıl aksattılar. Lütfen bunun hesabını sorun. 3 yıl biz Mamuca'da çivi çakamadık. Yeni bir proje alanı belirlendi. Bu sefer de 250 hektardan 150 hektara düşürdüler alanı ama biz başlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla inşallah hem Tepebaşı'nda yapılacak hem Odunpazarı'nda yapılacak tüm projeler şu anda Mamuca'da 3 bin 109 adet TOKİ konutu olarak başlıyor. Onu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Ne kadar engel çıkarırlarsa çıkarsınlar biz kararlıyız ama lütfen sizler de bunu çevrenizle paylaşın. Nasıl engellenmeye çalışıldığını ve bu arazi miktarının düşmesinin hesabının sorulması lazım. Dış ilçelerdeki TOKİ projelerimiz de devam ediyor. Hatta bazı ilçelerimiz de bitmek üzere. Toplam 876 konut da dış ilçelerimizde var. Biz vatandaşımızın refah düzeyini en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Konut yaşamsal bir sorun ve bunu da çözmek için TOKİ aracılığıyla elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Şimdi daha yapılacak çok şey var. 2023'e az kaldı. 2024'e iki yıl kaldı. İşte sizlerle birlikte yine biz durmak yok yola devam diyeceğiz."

medyamidas.com

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar