20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

İNÖNÜ BALINA YOĞUN İLGİ

İNÖNÜ BALINA YOĞUN İLGİ
  • 18 Eylül 2021 Cumartesi
  • 2102 kez okundu

İnönü Bal Ormanında üretilen 2500 kilogramlık bal sofralarda yerini almak üzere satışına başlandı.

Eskişehir İnönü belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğinde üç yıl önce başlatılan çalışmaları meyvelerini vermeye başladı.

Bal üreticilileri tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve bu yıl arıcılar tarafından alana konulan üç yüz kovan ile başlanılan üretimden elde edilen 2500 kilogramlık bal üreticinin yüzü güldürürken tüketicinin de yoğun ilgisi ile karşılandı. İlçeye has endemik bitki ve onlarca çeşit meyve ağacının çiçeğinden üretilen İnbalı ilçe içinden ve dışından birçok tüketici tarafından beğeni ile karşılandı. İnönü Belediye Başkanlığının ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği projeler arasında yer alan ve belediyenin katkıları ile üretim gerçekleştirilen İnbalı’na yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, balın tadının ve aromasının diğer ballara göre çok farklı ve kendine has olmasından dolayı tercih ettiklerini belirttiler. 

Tamamen organik olarak üretilen daha sonra bir ve yarım kiloluk kavanozlarda şişelenen İnbalı’nı almak isteyen bal severler İnönü Manda Üreticileri Birliğinin ilçe merkezinde bulanan satış mağazasından veya birlik başkanı Ali Sarıkaya’yı 0 532 503 92 95 nolu telefondan arayarak temin edebilirler.

 

'

Gönderen: esgundem

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar