29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Öğrencilerden Valilik Kararına Destek Açıklaması

Öğrencilerden Valilik Kararına Destek Açıklaması
  • 14 Mayıs 2022 Cumartesi
  • 1163 kez okundu

Eskişehir'de düzenlenmek istenen ancak son güne kadar izin dahi alınmayan Anadolufest adlı etkinlikle ilgili alınan yasaklama karar sonrası, kararı eleştiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e öğrencilerden tepki geldi. Belediye önünde toplanan grup Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ı ve aldığı kararı desteklerken, Büyükerşen'in açıklamalarına tepki gösterdiler.

Eskişehir'deki Üniversite Gençliği Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Önünde İçki Festivaline Destek Veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene Tepki Gösterip Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a Destek Açıklaması Yaptılar Vatandaşlarda Öğrencilere Destek Verdiler

Grup adına açıklamayı gerçekleştiren üniversite öğrencisi Serdar Bayraktar, şunları söyledi:

"Festival adı altında denetimsiz bir ortamda gençlerin günlerce alkol ve uyuşturucu maddelerle zehirlenmesinin, kurulan çadırlarda ne olduğu belirsiz, örf adet ve geleneklerimize tamamen zıt gayr-i ahlaki ortamların oluşmasının sanat, kültür ve müzikteki yeri neresidir?

Yanı başında üç tane okul bulunan bu bölgede zaman mefhumu bulunmaksızın, gençlerimizin akıl ve zihin sağlığını bozacak, ahlaki yozlaşmasına sebep olacak bu tür faaliyetler gençlerimize bilim, sanat, eğitim ve donanım adına ne kazandıracaktır? Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkenin geleceği ve teminatı olan gençlerden sorumludur. Devlet, nesillerimizin akıl ve zihin sağlığını bozacak, onları zehirleyecek toplam ahlakına mugayir her türlü oluşum ve faaliyet karşıda gençlerimize korumakla mükelleftir. Anayasamıza da açıkça aykırı olan, bu yıl yapılması planlanan festival ismindeki alkol ve zararlı alışkanlıklara teşvik edici eğlence organizasyonuna izin vermeyen Eskişehir Valimize, değerli yargı mensuplarımıza ve olaya müdahil olan değerli Eskişehir halkına tüm genç gönüllerimiz ve aileleri adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerli yetkililerimiz ve rektörlerimizden şehrimizde bulunan üniversitelerin çevrelerinde tanışma ve eğlenme adı altında, eğitim dönemlerinde sık sık tekrarlanan, sınırsız alkol tüketimine imkan sağlayan diğer eylem ve kampanyaları da mercek altına almalarını arz ediyor, bundan sonra yapılmak istenen gençlerimize zararlı bu tür organizasyonların son bulmasını temenni ediyoruz. Buradan tüm anne ve babalara sesleniyor, eğitim yuvalarına gönderdiğiniz çocuklarınızın parti ve festival adı altında başka mecralara çekilmeye çalışıldığına dikkat etmelerini umuyoruz."

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar